Tereyağ Kültürleri
50 DCU BT 001 – MM 100
100 DCU PROBAT 222 – 322
Starter Kültürlerin Uygulama Alanları
-
Kase yoğurt
-
Süzme yoğurt
-
Ayran, Kefir
-
Beyaz peynir
-
Kaşar peyniri, Türevleri (Mozerella vs.)
-
Tereyağ
Starter Kültürlerin Formları
-
Donmuş kültürler
-
Dondurulmuş kültürler, teneke kutulara dolumu yapıldıktan sonra çok düşük sıcaklıkta, sıvı azot ile dondurularak aktivite kaybı en aza indirilmiştir.
-
Kurutularak dondurulmuş (Liyofilize) kültürler
-
Liyofilize kültürler, kurutularak dondurulduktan sonra; su, hava ve ışı geçirmeyen paketlere ambalajlanmıştır.