X

Provita 366


    • Eritme peyniri üretiminde kullanılan pH düzeltici (alkali) bir tuzdur ve güçlü bir tamponlama etksine sahiptir.

    Uygulama
    • pH değerinin yükseltilmesi gerektiği durumlarda diğer Provita eritme tuzları ile birlikte kullanılır.
    • Toplam peynir telemesine % 0,1-1,0 kullanılır ve pH +0,5  değişim sağlar.

     

    PROVITA  ERİTME  TUZLARI

    Provita eritme tuzları, sitrat ve/veya fosfat tuzlarından oluşmakta olup her türlü proses peynirinde kullanılmaktadır.

    Eritme tuzlarının işlevleri;

    • Süt proteini olan kazeini, homojen bir para kazein solüsyonu haline dönüştürerek çözer ve protein kullanım oranını artırır.
    • Peynirde tamamen heterojen durumda bulunan kazeini peptizasyona uğratırlar. 
    • pH ayarlayıcı ve tamponlayıcı etki göstererek, ürünün stabil yapıda ve raf ömrünün uzun olmasını sağlarlar.
    • Son ürüne, isteğe göre, dilimlenebilirlik, yumuşaklık, sertlik gibi değişik özellikler kazandırırlar.
    • Bakteriyolojik gelişimi engelleyerek, sağlıklı ve raf ömrü uzun ürün üretilmesini sağlarlar.
    • Proses süresini kısaltır.
    • Yağ emülsifikasyonunu sağlar.
    • Ürünün görünümünü geliştirir ve lezzetini arıtır.

    PROVİTA 366

    • Provita 366, eritme peyniri üretiminde kullanılan pH düzeltici (bazik) bir tuzdur ve güçlü bir tampon etkiye sahiptir.
    • pH değerinin ayarlanması gerektiği durumlarda diğer Provita eritme tuzları ile birlikte kullanılır.
    • Provita 366`nın sahip olduğu özellikler optimum fosfat içeriğinden kaynaklanır.


    PROVİTA  FC0

    • Provita FC 0 eritme peyniri üretiminde kullanılan kremleşme etkisi yapmayan eritme tuzudur.
    • Provita FC 0’nin görevi, mükemmel sitrat ve fosfat bileşimi sayesinde kazeini çözmesi ve  sitrat tadı vererek  tat stabilizasyonunu sağlamasıdır.
    • Bu eritme tuzu blok peynir ve dilimlenebilir peynir üretiminde kullanılmaktadır.


    PROVİTA  FC 14

    • Provita FC 14 eritme peyniri üretiminde kullanılan kremleşme etkisi yapmayan eritme tuzudur.
    • Provita FC 14’ün görevi sitrat ve fosfat içeriği ile kazeini çözmesidir.
    • Tekrar eriyebilme yeteneği çok iyi olması istenen  (Blok, pizza, tost  vb… peynirleri ) eritme peynirlerinin üretiminde  kullanılır.


    PROVİTA  E

    • Provita E, eritme peyniri üretiminde kullanılan kremleşme etkisi çok iyi olan eritme tuzudur.
    • Provita E`nin görevi farklı fosfat içeriği ile kazeini çözmesidir.
    • Bu eritme tuzu, yağlı blok peynir ve dilimlenebilir peynir üretiminde kullanılmaktadır.


    PROVİTA  359

    • Provita 359, yüksek kremleşme etkisine sahip olan eritme tuzudur.
    • Provita 359, sürülebilir proses peyniri üretimi için geliştirilmiştir.
    • Provita 359’un özelliği, farklı polifosfatların en uygun bir içerikle harmanlanmasından   kaynaklanmaktadır.  


          PROVİTA  F 90

    • Provita F 90, yüksek kremleşme etkisine sahip olan eritme tuzudur.
    • Provita F 90, sürülebilir proses peyniri üretimi için geliştirilmiştir.